Росіяни вдаються до нових способів обману родин полонених українців – деталі від Коордштабу

Читать на русском
Розвідслужби рф зайнялися створенням мережі організацій, що розповсюджують інформацію про військовополонених і зниклих безвісти українців.
Фото: konkurent.ua

Розвідслужби країни-агресора зайнялися створенням мережі «громадських організацій», які розповсюджують в інтернеті інформацію про військовополонених і зниклих безвісти українців.

Про це повідомив Координаційний штаб із поводження з військовополоненими у Telegram.

Зеленський назвав кількість людей, визволених з полону рф за час повномасштабного вторгненняЗагалом за час цієї війни ми повернули з російської неволі вже 3 310 людей. Деяких з полонених утримували в неволі на окупованих територіях ще з 2017-2018 років.

Зазначається, що ці підставні організації розповсюджують в інтернеті дані про військовополонених та стверджують, що можуть отримати доступ до місць утримання.

«Таким чином російські спецслужби отримують важливу інформацію для подальшого маніпулювання та тиску на сім’ї полонених: виписки зі службових розслідувань, персональні дані, фотографії побратимів тощо» – зазначили у Коордштабі.

Влада закликала сім'ї не передавати невідомим особам персональні документи та будь-яку інформацію про рідних, які перебувають у полоні, або які вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, 28 червня стало відомо, що в Україну з російського полону вдалося повернути 10 цивільних. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, який був захоплений у 2021 році, а також двоє священиків УГКЦ.

Раніше омбудсман Дмитро Лубінець розповів, що Україна планує провести великий обмін, за підсумками якого додому повернуться жінки-військовополонені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: