Спецслужби США мали інформацію про плани Ірану вчинити замах на Трампа – CNN

Читать на русском
Протягом останніх тижнів США отримали інформацію про намір Ірану вбити Дональда Трампа. Секретна служба посилила охорону навколо колишнього президента.
Фото: EPA/UPG

Влада США в останні кілька тижнів мала в своєму розпорядженні розвідувальні дані про змову Ірану з метою замаху на Дональда Трампа. На тлі цього заходи безпеки довкола колишнього президента було посилено.

Про це із посиланням на джерела повідомляє CNN.

Замах на Трампа є найбільш приголомшливим провалом Секретної служби за десятиліття – ЗМІАмериканські ЗМІ обговорюють провал роботи Секретної служби США, який призвів до замаху на Дональда Трампа.

Водночас, наголошують джерела, немає жодних свідчень того, що Томас Метью Крукс, який стріляв у Трампа у суботу, був пов'язаний із змовою Ірану.

Існування загрози з боку ворожої іноземної розвідки та посилені заходи охорони Трампа тепер порушують нові питання щодо проблем безпеки на мітингу в Батлері, штат Пенсильванія, і про те, як 20-річному чоловікові вдалося проникнути на дах і поранити експрезидента.

Представник національної безпеки США заявив, що Секретна служба та виборчий штаб Трампа були обізнані про загрозу ще до мітингу. У Штабі Трампа відмовилися це коментувати.

Як пише CNN, у Секретній службі неодноразово попереджали штаб Трампа про неприпустимість проведення вуличних мітингів, які становлять великий ризик.

В Ірані, звісно, спростували інформацію про намір вбити Трампа. «Ці звинувачення необґрунтовані та зловмисні. З погляду Ісламської Республіки Іран, Трамп — злочинець, який має бути притягнутий до відповідальності та покараний у суді за наказ про вбивство генерала Сулеймані. Іран обрав законний шлях, щоб притягнути його до відповідальності», – сказав телеканалу представник місії Ірану в ООН.

Мається на увазі Касем Сулеймані – командувач Корпусом вартових ісламської революції, який був убитий внаслідок авіаудару США в міжнародному аеропорту Багдада в січні 2020 року. Іран неодноразово присягався помститися за вбивство Сулеймані.

Нагадаємо, замах на Дональда Трампа було скоєно 13 липня у штаті Пенсильванія. Політик отримав поранення вуха, але вже в понеділок з'явився на з'їзді Республіканської партії.

Перші деталі розслідування замаху розповіли у ФБР. Трамп також розповів про те, як пережив «вкрай сюрреалістичний досвід», коли в нього стріляли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: