Республіканці офіційно висунули Трампа кандидатом у президенти США, він назвав свого віцепрезидента

Читать на русском
Трамп обрав своїм кандидатом у віцепрезиденти США сенатора Ді Джей Венса. Він виступав категорично проти військової та фінансової допомоги Україні.
Reuters

Дональд Трамп офіційно став кандидатом в президенти США від республіканців. Також він обрав своїм віцепрезидентом скандального сенатора Джея Ді Венса.

Про це повідомляє CNN.

Експрезидента США затвердили офіційним кандидатом від Республіканської партії на національному з'їзді у Мілуокі.

Замах на Трампа є найбільш приголомшливим провалом Секретної служби за десятиліття – ЗМІАмериканські ЗМІ обговорюють провал роботи Секретної служби США, який призвів до замаху на Дональда Трампа.

Також стало відомо, що Трамп обрав сенатора Джей Ді Венса своїм кандидатом у віцепрезиденти.

При цьому, Трамп повідомив про своє рішення у соціальній мережі Truth Social, підкресливши, що вибір був зроблений після «тривалих роздумів» і з урахуванням «видатних талантів багатьох інших» кандидатів.

Варто зазначити, що Венс відомий своїми суперечливими заявами щодо зовнішньополітичних питань. Зокрема, у лютому 2022 року він висловився проти допомоги Україні, заявивши, що його більше турбують проблеми на південному кордоні США.

Також він закликав Білий дім визнати, що Україні доведеться віддати частину своїх територій росіянам.

Ймовірно, вибір Венса як кандидата на посаду віце-президента може вплинути на зовнішньополітичну позицію команди Трампа у разі перемоги на виборах.

Нагадаємо, замах на Дональда Трампа було скоєно 13 липня у штаті Пенсильванія. Політик отримав поранення вуха, але вже виписаний із лікарні та збирається взяти участь у з'їзді Республіканської партії.

Дональд Трамп в інтерв'ю розповів, як пережив замах.

А сьогодні Зеленський прокоментував можливе президентство Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: