Рада ухвалила законопроєкт щодо реструктуризації боргу

Читать на русском
Реструктуризація держборгу. Ухвалений Радою закон дає право Кабміну призупиняти виплати із зовнішнього державного боргу до 1 жовтня 2024 року.
Фото Слово і діло

Верховна рада ухвалила у першому та у другому читанні законопроєкт про реструктуризацію зовнішнього державного боргу України.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Які країни світу переживали дефолтні події за останні 25 роківУкраїні прогнозують дефолт, якщо з кредиторами не буде угоди щодо боргу. На інфографіці – які країни переживали дефолтні події за останні 25 років.

«Рада ухвалила одразу у двох читаннях законопроєкт 111396 про реструктуризацію боргу. В цілому – 231», – написав він.

За словами нардепа, цей закон дає право Кабміну призупиняти виплати із зовнішнього державного боргу до 1 жовтня 2024 року.

«Також уряду дозволено взяти державний борг у Автодора (700 млн доларів + відсотки). Самостійно реструктуризацію Агентство відновлення (колишній автодор) не зможе сам зробити», – додав Железняк.

Нагадаємо, раніше парламентський комітет з питань бюджету рекомендував ухвалити законопроєкт, який надає Кабінету міністрів право призупинити виплати із зовнішнього державного боргу до завершення переговорів про реструктуризацію.

До цього глава парламентського комітету з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев висловив упевненість, що повноцінного дефолту України не буде, навіть якщо до 1 серпня влада не встигне домовитися з кредиторами про реструктуризацію боргу.

На нашій інфографіці можна побачити, як змінювався розмір держборгу України під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: