Замах на Трампа: ФБР дослідило телефон та комп'ютер нападника

Читать на русском
ФБР зламало пристрої Томаса Метью Крукса, який 13 липня стріляв у Дональда Трампа. Чітких мотивів для вбивства слідчі досі не знайшли.
Фото: AP

Слідчі з ФБР зламали мобільний телефон Томаса Метью Крукса, який стріляв у Дональда Трампа. Також вони дослідили його комп’ютер, обшукали будинок, автомобіль і опитали понад 100 людей, з якими він міг бути знайомий.

Про це повідомляє Associated Press.

Випадки вбивства лідерів держав та політичних рухівПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо пережив замах. На інфографіці – випадки вбивств лідерів держав та рухів.

За даними співробітника правоохоронних органів, поінформованого про хід розслідування, телефон Крукса не дав жодних значущих підказок, пов’язаних із мотивами, а також з тим, чи він діяв сам, чи були у нього спільники.

Також наразі не було публічно повідомлено про будь-які записи, передсмертну записку, пости в соціальних мережах чи будь-які інші ознаки, які пояснювали б причини його нападу на Трампа.

Зазначається, що політичні уподобання Крукса також є неоднозначними. Він був зареєстрований як республіканець у Пенсильванії, але федеральні звіти про фінансування кампанії також показують, що він дав 15 доларів комітету прогресивних політичних дій 20 січня 2021 року, у день, коли президент-демократ Джо Байден склав присягу.

Колишні однокласники розповіли, що Крукс був одинаком та вигнанцем. Над ним начебто багато знущалися в старшій школі. Додають також, що Крукс хотів виступати за шкільну команду зі стрільби з гвинтівки, втім йому відмовили через те, що він був погано стріляв.

За інформацією CNN, Томас Метью Крукс, який намагався вбити колишнього президента США Дональда Трампа, відвідував місце мітингу двічі після того, як було оголошено місце проведення виступу, зокрема і в день стрілянини.

Згідно з даними мобільного телефону, стрілець був там 70 хвилин, повідомили CNN двоє законодавців. Чіткого мотиву досі немає, судячи з багатьох джерел дзвінка.

Нагадаємо, 13 липня у кандидата у президенти США Дональда Трампа стріляли у Пенсильванії. Пізніше він заявив, що поранений у верхню частину правого вуха.

Підозрюваний у спробі вбивства Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсильванія. В його автомобілі та будинку виявили компоненти для виготовлення вибухових пристроїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: