Більше половини росіян та білорусів, допущених до Олімпіади, підтримують війну – правозахисники

Читать на русском
Правозахисники заявили, що 33 із 59 російських та білоруських спортсменів, допущених до Олімпіади, мають зв'язки з військовими, спецслужбами або підтримують війну проти України.
abmagazine.accaglobal.com

Більше половини російських та білоруських спортсменів, допущених до участі в Олімпіаді в Парижі, пов'язані з військовими чи органами національної безпеки, або підтримували війну проти України.

Про це йдеться у звіті правозахисної організації Global Rights Compliance, повідомляє Bloomberg.

Олімпіада-2024 у Парижі: що відомо про літні змаганняЛітні Олімпійські ігри розпочнуться 26 липня у Парижі. На інфографіці – головні факти про змагання та участь у них України, росії та Білорусі.

Правозахисники таким чином дійшли висновку, що 33 із 59 спортсменів порушили правила Міжнародного олімпійського комітету.

Президент організації Уейн Джордаш розповів, що МОК «прийняв до відома» його листа, в якому він висловлював стурбованість цією проблемою, але питання по суті не обговорювалося.

Джордаш зазначив, що МОК «фактично розмиває свою позицію», не застосовуючи належним чином правила, які він встановив для того, щоб визначати, які російські чи білоруські спортсмени зможуть змагатися у Парижі.

У звіті згадуються 12 спортсменів, які мають зв'язки з військовими та силами безпеки через такі організації, як Центральний спортивний клуб армії (ЦСКА). Ще 13 людей ставили лайки чи репостили провоєнні чи антиукраїнські пости у соціальних мережах.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет у грудні ухвалив рішення допустити російських та білоруських атлетів до Олімпійських ігор-2024. Вони виступатимуть на змаганнях у нейтральному статусі. Водночас, їм заборонили брати участь у церемонії відкриття Ігор.

Україна назвала безвідповідальним рішення МОК щодо допуску росіян та білорусів. Для українських атлетів затвердили рекомендації, як поводитися з ними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: