Україна офіційно оголосила про участь в літніх Олімпійських іграх

Читать на русском
Мінспорту та Національний олімпійський комітет України провели неформальну зустріч із представниками українських та іноземних медіа, на якій оголосили, що Україна їде на Олімпіаду.
Shutterstock

Україна візьме участь у літніх Олімпійських іграх 2024 року, які відбудуться у столиці Франції Парижі.

Про це йдеться у заяві очільника Міністерства молоді та спорту України Матвія Бідного на сайті відомства.

Названо суми призових, які Україна виплатить атлетам за медалі Олімпіади-2024Президент НОК Вадим Гутцайт назвав суми, які спортсмени отримають за золоту, срібну та бронзову медалі.

Зазначається, що очільник Мінспорту і президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт провели неформальну зустріч із представниками українських та іноземних медіа, на якій оголосили, що Україна їде на Олімпіаду. Гаслом України на Олімпійських іграх буде - «The Will to Win».

«Цього разу для України Олімпіада - це насамперед великий екран до світу. Ми маємо нагадати, що Україна є, бореться і здатна перемагати. Сам факт, що в Парижі виступають під українським прапором, є великим проявом сили волі», - заявив Бідний.

Міністр спорту нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення росії загинули понад 450 українських спортсменів, серед яких і чемпіони світу.

При цьому, російські окупанти знищили або пошкодили понад 500 спортивних об'єктів, серед яких 15 баз олімпійської підготовки. Попри це, українські спортсмени продовжують тренуватися та боротися за ліцензії на Олімпійські ігри.

Нагадаємо, Національний олімпійський комітет та Міністерство спорту розробили та затвердили для українських атлетів рекомендації, як на Олімпійських іграх-2024 контактувати з російськими та білоруськими спортсменами.

Російські та білоруські атлети допущені до Олімпійських ігор-2024 у нейтральному статусі. Водночас, їм заборонили брати участь у церемонії відкриття Ігор.

Також напередодні президент Володимир Зеленський відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до олімпійського перемир’я під час Паризьких ігор, заявивши, що це дасть «перевагу» Москві, давши їй час для переміщення військ і артилерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: