На двох енергооб'єктах вийшло з ладу обладнання, у деяких областях збільшили обсяги відключень

Читать на русском
У Києві та 11 областях сьогодні діятимуть чотири черги відключень світла через поломки на двох енергооб'єктах.
dailylviv.com

На двох енергетичних об'єктах вийшло з ладу обладнання, через це у Центральному, Північному та Дніпровському регіонах з 8 ранку діють чотири черги відключень.

Про це повідомили в Укренерго.

«Треба потерпіти»: в Укренерго не виключають, що у вересні-жовтні відключень не буде взагаліСитуація в енергосистемі має покращитися вже найближчим часом. При цьому не виключено, що восени енергетики взагалі не застосовуватимуть графіки.

Мова про Київ, Київську, Черкаську, Чернігівську, Житомирську, Харківську, Полтавську, Сумську, Запорізьку, Донецьку, Дніпропетровську, Кіровоградську області. В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги.

Імпорт через аномальну спеку до Європи залишається на зниженому рівні – 23561 МВт*год протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини.

Через грозу та шквальний вітер вранці залишаються без енергоживлення повністю та частково 374 населені пункти у Київській, Волинській, Закарпатській, Житомирській, Сумській, Чернігівській областях.

З інших причин вранці залишаються знеструмленими 503 населені пункти.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що після планового ремонту до енергосистеми підключено один із атомних блоків потужністю 1000 МВт.

Раніше анонсувалося, що буде проведено перевірку застосування обленерго графіків погодинних відключень світла та справедливого розподілу електроенергії в областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: