Німеччина прийняла на лікування тяжкохворих дітей з «Охматдиту»

Читать на русском
Німеччина прийняла на лікування загалом вісьмох дітей віком від кількох місяців до 15 років, більшість з них – онкохворі.
Фото: Андрій Єрмак

Німеччина прийняла тяжкохворих дітей, які перебували на лікуванні в обстріляній напередодні лікарні «Охматдит».

Про це у четвер повідомило Міністерство внутрішніх справ Німеччини.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

Німеччина евакуювала і прийняла на лікування загалом вісьмох дітей віком від кількох місяців до 15 років, більшість з них – онкохворі. Дітей супроводжують загалом десять близьких родичів.

«Ракетний обстріл дитячої клініки в Києві ще раз показав незбагненну нелюдськість, з якою Путін веде свою агресивну війну проти України. Саме тому ми продовжуємо нашу гуманітарну підтримку України всіма силами», – зазначила голова МВС Німеччин Ненсі Фезер.

«Тяжкохворі діти, які постраждали, не повинні стати жертвами цієї злочинної загарбницької війни. Ми забезпечимо їм хороший догляд у спеціалізованих німецьких клініках», – уточнив міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах.

Нагадаємо, ракета росіян повністю зруйнувала корпус токсикології «Охматдиту» та пошкодила ще чотири. Постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії. У Кабміні обіцяли, що лікарню буде повністю відбудовано. З резервного фонду держбюджету вже було виділено 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи.

А 8 липня дитяча лікарня «Охматдит» частково відновила свою роботу. Зокрема, відкрилося приймальне відділення невідкладної допомоги, яке тепер обслуговує і пацієнтів хірургічного профілю.

Також раніше повідомлялось, що Німеччина виділить Україні 10 млн євро на відновлення дитячої лікарні «Охматдит», пошкодженої ракетним ударом росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: