Європарламент засудив візит Орбана до Москви і удар рф по «Охматдиту»

Читать на русском
Європейський парламент засудив візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в росію з так званою місією миру, і навпаки підтвердив підтримку України.
Фото: wikipedia.org

Європейський парламент засудив візит прем'єр-міністра ЄС Угорщини Віктора Орбана до Москви, підтвердив свою підтримку України, а також засудив ракетний удар росії по дитячій лікарні «Охматдит».

Відповідну резолюцію Європарламент ухвалив 17 липня, повідомляється на офіційному сайті.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Резолюція, як зазначається, «підтверджує постійну підтримку депутатами Європарламенту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах».

У прийнятому документі Європарламент «засуджує варварський ракетний удар росії по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві, а також нещодавній візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до рф, який не представляє ЄС і є грубим порушенням договорів та загальної зовнішньої політики ЄС».

У тексті йдеться про те, що Угорщина повинна відповідати за ці дії.

«З огляду на те, що за так званою мирною місією прем'єр-міністра Угорщини відразу ж сталася атака на дитячу лікарню, в резолюції також сказано, що це показує недоречність передбачуваних мирних зусиль Орбана», – зазначили у відомстві.

Європарламент також закликає ЄС підтримувати та розширювати свою санкційну політику проти рф та Білорусі, відстежувати та аналізувати її ефективність та вплив, а також систематично вирішувати проблему обходу санкцій компаніями, що базуються в ЄС, третіми особами та третіми країнами.

В Євроінституції також переконані, що росія має фінансово компенсувати руйнування, які вона завдала Україні.

Резолюцію ухвалили 495 голосами «за», 137 були «проти» та 47 утрималися.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Віктор Орбан приїхав до Москви, нібито щоб обговорити з володимиром путіним три питання, пов'язані з війною росії проти України. Перед цим Орбан вперше за час війни (і вперше за 12 років) приїхав до Києва. Під час візиту він запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання про припинення вогню. Після цього Орбан зі своїм «мирним планом» вирушив до Китаю.

ЗМІ писали про те, що посли ЄС розкритикували Орбана за «мирну місію» в рф та Китаї.

А вже 8 липня росія завдала ракетного удару по лікарні Охматдит у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: