Підвищення податків: Мінфін вважає запропонований пакет «найбільш м'яким варіантом»

Читать на русском
Запропонований Кабміном план підвищення податків є цілком обґрунтованим, оскільки державі потрібно знайти додаткові 500 млрд гривень для забезпечення військових потреб.
Фото: Freepik

Запропонований Кабміном план підвищення податків є цілком обґрунтованим, оскільки державі потрібно знайти додаткові 500 млрд. гривень для забезпечення військових потреб.

З відповідною заявою виступило міністерство фінансів у Telegram.

В Україні готують підвищення деяких податків: що пропонує КабмінДеякі податки в Україні пропонує підвищити Кабінет міністрів. Що може змінитись – на інфографіці.

У відомстві зазначили, що уряд пропонує «найбільш м'який варіант» фінансування оборонних потреб серед усіх можливих.

Зазначається також, що лише одну чверть запланованих коштів (138,7 млрд. грн.) пропонується забезпечити за рахунок перегляду військового збору, акцизів та деяких інших податкових заходів.

«Для отримання вищезазначених додаткових ресурсів мають бути прийняті Верховною Радою відповідні зміни до податкового законодавства та підписані президентом України», – зазначили у Мінфіні.

Нагадаємо, законопроєкт про збільшення видатків держбюджету на 2024 рік, який передбачає підвищення податків, був схвалений Кабміном сьогодні.

На нашій інфографіці можна подивитися, як змінювалася частка видатків у держбюджеті на оборону та безпеку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: