Українці просять Зеленського ветувати закон про скасування переведення годинників

Читать на русском
Президенту Володимиру Зеленському направили петицію, в якій просять не підписувати закон про скасування переведення годинників на літній час.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Українці направили петицію президенту Володимиру Зеленському, в якій просять не підписувати закон про відміну переведення годинників на «зимовий» та «літній» час.

Про це повідомляється на сайті ОПУ.

В Україні скасували сезонне переведення часу: що думають у соцмережахУкраїнці у соцмережах обговорюють рішення Верховної ради скасувати перехід на літній та зимовий час.

Згідно з ухваленим законом, востаннє українці переведуть свій годинник восени на зимовий час і на ньому так і залишаться.

«Проте, відповідне ухвалене рішення несе за собою значні проблеми та незручності насамперед для громадян. Так, тепер згідно «нового часу» - світанок влітку наставатиме близько 3 години ночі (нині - 4 ранку), особливо відчутно це буде на сході країни. А сутенітиме відповідно близько 20 вечора», – сказано в петиції.

Як зазначає автор, до того ж таке рішення не принесе користі і в питанні економії електроенергії, особливо враховуючи втрачені потужності та постійні атаки на нашу енергосистему з боку росії.

«Оскільки тепер буде збільшено витрати на електроенергію для споживачів та підприємств у вечірні години навесні, влітку та восени», – йдеться у документі.

Ще автор згадує про різницю у часі з Європою.

«Також через «зимовий час» у нас буде цілих дві години різниці з Європою, що буде суттєво впливатиме на ефективність нашої співпраці з партнерами. Отже, відповідний законопроєкт є абсолютно недоопрацьованим та шкідливим для всієї країни», – резюмують у петиції.

Петицію зареєстровано від 18 липня. Поки що її підписали лише кілька десятків громадян. Для збору підписів є ще 92 дні.

Нагадаємо, 16 липня Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №4201 про обчислення часу, який має скасувати переведення годинників на «зимовий» та «літній» час.

У першому читанні його проголосували ще у березні 2021 року. Після цього закон відправили на доопрацювання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: