В УЗ підтвердили смерть пасажира нічного поїзду через спеку

Читать на русском
У поїзді Запоріжжя-Ужгород внаслідок сильної спеки померла людина, вагон УЗ був без кондиціонера.
Колаж 24 каналу

У нічному експресі «Запоріжжя-Ужгород» цього тижня від спеки померла людина. У вагоні, де їхав пасажир, не було кондиціонера.

Цю інформацію сьогодні, 19 липня, підтвердив керівник пасажирського спрямування Укрзалізниці Олександр Перцовський в ефірі програми Сніданок з 1+1.

В УЗ розповіли, на яких напрямках поїзди обладнані кондиціонерамиВагони з кондиціонерами насамперед стоять у поїздах Львів – Київ, Одеса – Київ, Харків – Львів, Львів – Одеса, Київ – Ужгород.

«Ми просто не педалюємо кожен такий випадок, але в поїздах, оскільки понад 100 тис. людей подорожує, на жаль, особливо в літній період, трапляються такі природні смерті», - розповів Перцовський.

В Укрзалізниці також зазначили, що подібні трагедії «не стають сухою статистикою, кожен випадок розглядається».

«По цьому випадку зокрема ми дивимося чи можна було запобігти, чи можна було швидше зреагувати, на скільки оперативно викликали медиків і наскільки оперативно вони приїхали. Висновків по цьому випадку поки немає», – зазначив Перцовський.

Він підтвердив, що у вагоні не було системи кондиціювання, оскільки вагон продавався без кондиціювання.

«Тому я звертаюся до пасажирів: температурні рекорди побиті всі, а в нас половина парку не обладнана кондиціонерами взагалі. Зараз ми чітко маркуємо ті вагони, які мають надійні системи кондиціювання, сніжинкою, щоб люди знали», – додав він.

Укрзалізниця б'є рекорди! Олександр Перцовський про нестачу квитків, поїздки у спеку та нововведенняСніданок з 1+1

Зазначимо, про загибель пасажира у поїзді стало відомо ще вчора, про це написали низку Telegram-каналів. Але офіційний коментар УЗ дала сьогодні.

Нагадаємо, минулого тижня Україна пережила пік липневої спеки, в регіонах температура була вищою за +40 градусів. Тільки на вихідних та наступного тижня можна чекати невеликого послаблення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: