Військові США знищили небезпечний дрон хуситів

Читать на русском
Зазначають, що безпілотник становив загрозу для США та коаліції сил, а також торговельних суден у регіоні.
Фото ілюстративне: twitter.com/CENTCOM

За останню добу Сили Центрального командування США (USCENTCOM) успішно знищили один підтримуваний Іраном безпілотник хуситів над Червоним морем.

Про це повідомляють на сторінці Центрального командування Збройних сил США у соцмережі Х.

Зазначають, що БПЛА становив безпосередню загрозу для США та коаліції сил, а також торговельних суден у регіоні. Ці дії були вжиті для захисту свободи судноплавства та підвищення безпеки міжнародних вод.

Нагадаємо, у понеділок, 15 липня, єменські хусити атакували у Червономі морі два танкери, які перевозили російський вантаж. Як зазначається, танкер CHIOS LION перевозив з російського Туапсе 100 тисяч тонн сирої нафти.

20 липня було завдано низку авіаударів по єменському порту в місті Аль-Худейда. Це сталося наступного дня після того, як безпілотник хуситів завдав удару по Тель-Авіву, в результаті якого загинув ізраїльтянин.

Трохи згодом у ЦАХАЛ підтвердили ізраїльські удари по Ємену. Ізраїль завдав ударів по прибережному єменському місту Худейда, контрольованому бойовиками-хуситами. В результаті кількох ударів виникла пожежа і було вбито й поранено декілька людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: