ВАКС продовжив розслідування справи ексдиректора КП «Полтавапаливо»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.
фото: np.pl.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 29 жовтня строк розслідування справи за підозрою колишнього виконувача обов'язків директора Полтавського обласного комунального виробничо-комерційного підприємства «Полтавапаливо» Миколи Горященка у зловживаннях на 13 млн грн.

Таке рішення 12 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ – задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Миколи Горященка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - до п'яти місяців, тобто до 29 жовтня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визначив 1,9 млн грн застави ексдиректору КП «Полтавапаливо». На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з Полтавської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору КП «Полтавапаливо». За версією слідства, в.о. директора КП «Полтавапаливо», діючи без дозволу Полтавської обласної ради та в порушення статуту підприємства, у червні 2020 року уклав з приватним товариством договір про надання поворотної фінансової допомоги на суму 1,89 млн грн терміном на один місяць.

Виплата боргу мала відбутися вже за місяць, але сторони досягли домовленості про його погашення шляхом відчуження споруд та будівель підприємства вартістю нібито 1,8 млн грн на користь товариства. Утім, за даними експертизи, реальна ціна переданої нерухомості становила 14,5 млн грн, а саме відчуження відбулось з порушенням законодавства та без згоди власника – територіальної громади. Таким чином територіальна громада зазнала збитків на суму 12,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: