Австрія прийняла на лікування онкохворих дітей з «Охматдиту»

Читать на русском
Австрія прийняла на лікування двох онкохворих хлопчиків – 12-річного Владислава та 13-річного Юрія.
Фото: UNN

Австрія прийняла на лікування двох онкохворих дітей з київської лікарні «Охматдит», яка потрапила під ракетний удар рф 8 липня.

Про це повідомив у соцмережі Х федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

«Після нищівного нападу росії на українську дитячу лікарню Австрія негайно запропонувала допомогу. Завдяки зразковій співпраці, ми змогли доставити двох важкохворих дітей до Австрії, щоб вони могли продовжити лікування», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу посол України в Австрії Василь Химинець подякував австрійському уряду за участь у допомозі українським дітям.

«Шановний пане Федеральний канцлер, щиро дякую за вашу особисту прихильність. Допомога федерального уряду була запропонована негайно, українські діти-пацієнти вже перебувають у клініках Австрії на лікуванні. Зразковий приклад!», - написав Химинець.

За інформацією Kronen Zeitung, на лікування до Австрії були доставлені 12-річний Владислав та 13-річний Юрій, які мають онкологічні захворювання. Зараз вони проходять курс хіміотерапії у лікарнях Граца та Зальцбурга.

Наразі австрійська сторона розглядає питання про допомогу іншим дітям.

Нагадаємо, ракета росіян повністю зруйнувала корпус токсикології «Охматдиту» та пошкодила ще чотири. Постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії. У Кабміні обіцяли, що лікарню буде повністю відбудовано. З резервного фонду держбюджету вже було виділено 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи.

А 16 липня дитяча лікарня «Охматдит» частково відновила свою роботу. Зокрема, відкрилося приймальне відділення невідкладної допомоги, яке тепер обслуговує і пацієнтів хірургічного профілю.

18 липня Німеччина прийняла тяжкохворих дітей, які перебували на лікуванні в обстріляній напередодні лікарні «Охматдит». Держава евакуювала і прийняла на лікування загалом вісьмох дітей віком від кількох місяців до 15 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: