У МОЗ підрахували, скільки медзакладів пошкодили і зруйнували росіяни за час війни

Читать на русском
Російські військові від початку повномасштабної війни пошкодили понад 1600 медичних об'єктів у різних областях України.
Фото: Reuters

Російські військові від початку повномасштабної війни пошкодили понад 1600 медичних об'єктів у різних областях України.

Такі дані опубліковано на сайті міністерства охорони здоров'я.

Скільки мостів та медустанов було зруйновано та відновлено під час великої війниУ ході війни було зруйновано 346 мостів та близько 1,5 тисячі медичних закладів. Скільки вдалося відновити – на інфографіці.

Так, внаслідок ворожих атак було пошкоджено 1642 медичні об'єкти 676 закладів охорони здоров'я, ще 214 об'єктів 99 медустанов було зруйновано повністю.

Найбільше постраждали медустанови у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Чернігівській, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій та Сумській областях. При цьому точної інформації про кількість пошкоджених об'єктів на тимчасово окупованих територіях поки що немає.

У МОЗ також зазначили, що влада продовжує відновлювати медичну інфраструктуру, незважаючи на бойові дії та війну.

«За понад два роки у різних областях країни повністю або частково відновлені 885 об’єктів медзакладів. З них 523 медичні об’єкти відновлено повністю та ще 362 – частково. Найбільше відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях», – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит». Внаслідок атаки на медустанову загинули троє людей, ще понад 50 отримали поранення.

Ракета росіян повністю зруйнувала корпус токсикології «Охматдиту» та пошкодила ще чотири. А 16 липня стало відомо, що дитяча лікарня «Охматдит» частково відновила свою роботу. Зокрема відкрилося приймальне відділення невідкладної допомоги, яке зараз обслуговує і пацієнтів хірургічного профілю.

Раніше «Слово і діло» розповідало, що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: