Підтоплення у метро Києва: посадовцям метрополітену повідомлено про підозри

Читать на русском
Посадовцям київського метро інкримінують службову недбалість, що призвело до тяжких наслідків.
t.me/kyiv_pro_office

Оголошено про підозру двом чиновникам КП «Київський метрополітен» - начальнику служби колії, тунельних споруд та будівель та головному інженеру. Причиною стало підтоплення тунелів між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Про це повідомила Київська міська прокуратура у вівторок, 23 липня.

Утримання та розвиток метро Києва: скільки коштів виділяли із столичного бюджетуСкільки коштів із бюджету Києва виділялося на утримання та розвиток метрополітену – на інфографіці.

Посадовцям КП інкримінують службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків.

Зазначається, що неналежне виконання обов'язків працівниками київського метрополітену призвело до розгерметизації тунелю, виникнення тріщин у його стінах та подальшого підтоплення на ділянці в межах Оболонсько-Теремківської лінії.

«Посадові особи не проводили огляд тунелів, обстеження та спостереження за ослабленими конструкціями та спорудами, що призвело до потрапляння води до тунелю на перегоні між станціями метро «Деміївська» - «Либідська», появи утворень (сталактитів), вимивання та порушення цілісності гідроізоляції тунелю метро протягом тривалого часу», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що експлуатація тунелю метро між станціями неналежна та не відповідає будівельним нормам та правилам.

Через закриття станцій метро лише за період з грудня 2023 року до березня 2024 року міському бюджету завдано збитків у розмірі понад 138,5 млн грн. У той час як метрополітен недоотримав доходи на суму майже 26 млн грн.

Підготовлено клопотання про обрання підозрюваним заходів у вигляді цілодобового домашнього арешту та усунення з посад.

Нагадаємо, 8 грудня у Києві закрили рух поїздів між станціями Либідська та Теремки через затоплення тунелю. Повідомлялося, що ремонтні роботи триватимуть приблизно півроку.

Правоохоронці розпочали розслідування.

У червні мер Києва Віталій Кличко назвав остаточну причину аварійної ситуації на синій гілці метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: