Соціологи з'ясували, скільки українців готові до територіальних поступок задля припинення війни

Читать на русском

Зростає частка українців, готових до територіальних поступок заради миру – нині таких 32 відсотки. Але більшість опитаних все ж таки проти цього.
Фото: Pexels

32% українців готові на територіальні поступки задля досягнення миру з росією, 55% виступають проти цього.

Опитування проводив Київський міжнародний інститут соціології (дані за травень).

Українці стали реалістами: як змінилися настрої щодо закінчення війниДедалі більше українців схиляються до того, що війна триватиме півроку-рік чи більше. Як змінювалися настрої суспільства – на інфографіці.

Згідно з дослідженнями соціологів, у період з травня 2022 року до травня 2023 року близько 8-10% українців були готові на територіальні поступки, а абсолютна більшість – 82-87% – стабільно виступали проти цього.

Але після травня 2023 року спостерігається поступове зростання частки тих, хто готовий до територіальних поступок. Наприклад, наприкінці року таких було 19%, у лютому – 26%, а у травні – 32%.

У той же час, незважаючи на це, станом на травень більшість українців – 55% – виступали проти будь-яких територіальних поступок.

Соціологи зазначили, що у питанні не уточнювалося, які саме території можуть бути предметом поступок. Також не йдеться про офіційне визнання належності певних територій росії.

Нагадаємо, опитування Центру Разумкова показало: 44% українців вважають, що час для початку офіційних мирних переговорів України та росії настав.

Взимку більшість українців відповіли, що готові терпіти війну «стільки, скільки потрібно».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: