САП повідомила про підозру другому прокурору Офісу генпрокурора

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру другому прокурору з Офісу генпрокурора у хабарній справі.
фото: zmina.info

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру другому прокурору Офісу генерального прокурора у підбуренні до надання 170 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«За процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру прокурору одного з відділів Офісу генерального прокурора, якого викрили на підбуренні до надання 170 тисяч доларів неправомірної вигоди. На сьогодні указаному прокурору повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України», – інформують НАБУ і САП.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував іншого прокурора ОГП з цієї справи Олега Гунька.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох прокурорів Офісу генпрокурора на гарячому. За версією слідства, вони отримали 170 тисяч доларів неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження, яке розслідують. Прокурора ОГП Олега Гунька затримали.

За версією слідства, наприкінці червня – початку липня 2024 року у прокурора виник злочинний умисел на підбурення представника приватного товариства до надання неправомірної вигоди прокурору у справі щодо незаконного відчуження посадовими особами майна на користь приватного товариства.

Відповідно до розробленого алгоритму прокурор у провадженні мав забезпечити надання висновку судової експертизи про відсутність матеріальних збитків, після чого кримінальне провадження мало бути закрито та як наслідок скасовано арешти майна із забороною здійснення будівництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: