Стефанчук спростував інформацію про те, що Рада пішла на канікули

Читать на русском
Верховна рада не йшла на канікули, заявив спікер Стефанчук. За його словами, депутати займаються іншими видами діяльності.
glavcom.ua

Спікер Верховної ради Руслан Стефанчук спростував інформацію про те, що парламентарі пішли на канікули.

Про те, як зараз працюють депутати, він написав у Facebook.

Податок на бездітність та День подяки: які безглузді ініціативи пропонують нардепи під час війниНардепи пропонують святкувати День подяки, ввести податок на бездітність та крутити педалі ув'язненим для вироблення електрики. На інфографіці – приклади незвичайних законопроєктів.

Стефанчук нагадав, що Рада з початку повномасштабної війни працює у режимі єдиного засідання. За його словами, за цей час жоден народний депутат не отримав щорічної оплачуваної відпустки, оскільки це неможливо під час воєнного стану.

«Водночас робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України. Кожен із них працює у комітетах (де готуються закони для голосування у залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо», – зазначив він.

Наразі Рада займатиметься, зокрема, підготовкою до голосування законопроєкту №8371, а також «іншими видами діяльності», написав спікер.

Нагадаємо, вчора Верховна рада продовжила в Україні термін дії воєнного стану та мобілізації. Після цього трибуна була заблокована із вимогою розглянути законопроєкт про заборону УПЦ МП.

За підсумками Погоджувальної ради стало відомо, що законопроєкт розглянуть уже у серпні – до цього не буде засідань. Стефанчук пояснив, чому голосування не відбулось учора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: