В Україні достроково запустили один із блоків на АЕС

Читать на русском
Після планово-попереджувального ремонту раніше терміну до мережі України підключено один із атомних енергоблоків.
ілюстративне фотоФото: ХАЕС

З 24 липня ще один атомний енергоблок достроково підключено до мережі України після ремонту із перезавантаженням ядерного пального.

Про це повідомив Енергоатом у середу, 24 липня.

Буде потужнішою, ніж Запорізька: що відомо про будівництво енергоблоків на Хмельницькій АЕСНа Хмельницькій АЕС планують збудувати ще чотири енергоблоки. Що відомо про проєкт – на інфографіці.

«Після планово-попереджувального ремонту, на 13 діб раніше встановленого терміну, до енергомережі України підключено один з атомних енергоблоків. Наразі триває набір потужності», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що після виходу на повну потужність енергосистема зміцниться додатковими мегаватами електроенергії, що позитивно вплине на ситуацію зі світлом у країні.

«Енергоатом виконує необхідні роботи на енергоблоках, намагаючись якнайшвидше провести ремонти. Звичайно, без втрати якості», – заявив голова Енергоатому Петро Котін.

Нагадаємо, 17 липня в Україні достроково запрацював енергоблок на АЕС. Тоді в Енергоатомі заявили, що повернення енергоблоку-тисячника в роботу значно посилить енергосистему.

А сьогодні Укренерго частково відмінило графіки відключення світла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: