На окупованій Донеччині місцеві протестують через відсутність води

Читать на русском
На тимчасово окупованих територіях Донеччини місцеві мешканці скаржаться на відсутність питної води понад добу.
Фото: Flickr

На тимчасово окупованих територіях Донецької області місцеві мешканці вже понад добу не отримують питну воду.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Довоєнні економічні показники: як жилося Донбасу та Криму до приходу росіїДонецьк, Луганськ, Сімферополь до російської агресії – якими були бюджети міст, державні субвенції та середні зарплати.

«Місцеві почали перекривати вулиці міста й вимагають від влади пояснень, але окупанти поки не мають погодженої Кремлем позиції й ігнорують мітинги. Тим часом вода місцевим мешканцям не подається понад добу, а в кращих випадках кілька годин на день», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що мешканці Донецька стикаються з проблемами з водопостачанням через те, що водогін Сіверський Донець – Донбас не функціонує через воєнні дії.

Для вирішення цієї проблеми окупанти протягом двох років будували новий водогін із Дону, але його потужностей виявилося недостатньо для вирішення проблеми, тому вода в Донецьку подається лише за розкладом.

Тепер же через відключення електропостачання насосні станції новозбудованого каналу вийшли з ладу і водогін повністю зупинився. На відновлення потрібні місяці, і ситуація з водопостачанням на окупованих територіях погіршилась.

Нагадаємо, нещодавно повдомлялось, що росіяни почали формувати списки шахт на тимчасово окупованих територіях, які підлягають «приватизації».

Також росіяни заборонили в'їзд до 15-кілометрової зони поблизу Дніпра на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Наказ так званої окупаційної влади набуде чинності з 1 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: