Переговори про перемир'я у Газі перебувають на фінальній стадії – ЗМІ

Читать на русском
Ізраїль та ХАМАС майже домовилися про припинення вогню та звільнення заручників, які утримуються у Секторі Гази.
Фото: Reuters

Ізраїль та ХАМАС майже домовилися про припинення вогню та звільнення заручників, які утримуються у Секторі Гази.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопоставленого американського чиновника.

Під час ізраїльського обстрілу у Газі загинули щонайменше 90 палестинців – APПід час масованого удару Iзраїлю по Сектору Газа у суботу, 13 липня, загинули щонайменше 90 людей, серед них - дитина.

За даними ЗМІ, президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу мають намір обговорити прогалини, що залишилися, у четвер, 25 липня.

Зазначається, що і Ізраїль, і ХАМАС все ще мають деякі питання, які необхідно вирішити. Однак обидві сторони налаштовані укласти угоду, в якій буде досягнуто шеститижневе припинення вогню в обмін на звільнення жінок, літніх чоловіків та поранених заручників протягом 42-денного періоду.

«Зараз це зовсім інші переговори, ніж місяць тому, коли у нас були деякі принципово непереборні проблеми», – сказав чиновник.

Нагадаємо, нещодавно армія оборони Ізраїлю підтвердила, що командира бригади Хана-Юніса ХАМАС Рафаа Саламе вбили в результаті удару на півдні сектора Гази 13 липня. Представники ЦАХАЛ вважають, що його вбивство завдало значного удару по військовому потенціалу ХАМАС.

Водночас Ізраїль вирішив направити делегацію для відновлення переговорів щодо угоди про звільнення заручників із ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: