У Міноборони пояснили, чому ТЦК продовжує видавати повістки на вулицях

Читать на русском
ТЦК продовжує роздавати повістки на вулицях, оскільки багато військовозобов'язаних порушують правила обліку та не оновили свої дані. Цей факт необхідно встановити.
Фото: Суспільне

Представники ТЦК продовжують роздавати повістки на вулицях, оскільки чимало військовозобов'язаних порушили правила військового обліку або не оновили своїх даних, і це потрібно встановити.

Про це в інтерв'ю NV сказав спікер Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Є чимало людей, які порушили правила військового обліку, і це теж треба встановлювати. Окрім того, чимало людей не оновили свої військово-облікові дані. Можливо, вони виїхали з тих регіонів, де проходять бойові дії, і не стали на облік у ТЦК. Держава має розуміти, скільки людей можна залучити. Все-таки військовий обов’язок конституційний», – пояснив він.

За словами Лазуткіна, роздача повісток на вулиці припиниться, коли всі оновлять свої дані, а порушники правил військового обліку самостійно з'являться у ТЦК або зареєструються у додатку «Резерв+».

«У ТЦК і СП є база. Якщо вони розуміють, куди звертатися до військовозобов'язаного, то, відповідно, їм не треба виходити його шукати. Повірте, вони від цього не отримують задоволення. Я принаймні в цьому переконаний», – додав він.

Представник Міноборони також зазначив, що зараз в Україні немає нормативно-правової бази для відправки електронних повісток і поки що про їхнє введення не йдеться.

Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив ТЦК вручати повістки в цілодобовому режимі, а також спростив процедуру їх формування.

У Міноборони пояснювали, що представники ТЦК не мають права затримувати громадян. Право на адміністративне затримання та доставку громадянина до ТЦК мають лише поліцейські.

В Україні створено понад 500 поліцейських патрулів, які супроводжують представників ТЦК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: