У Міноборони відповіли, чи є необхідність подальшого зниження мобілізаційного віку

Читать на русском
Темпи мобілізації після ухвалення нового закону зросли. Наразі немає гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку, заявили у Міноборони.
Фото: В’ячеслав Ратинський via Dmytro.Lazutkin / FB

Кількість військовозобов'язаних, які оновили свої дані, сьогодні значно перевищує потреби армії. Тому гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає.

Про це в інтерв'ю NV сказав спікер Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Нині кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська на тепер. Тож, станом на зараз, гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає. Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності», – заявив Лазуткін.

Він нагадав, що свої дані оновили 4,6 млн людей. І після ухвалення нового закону про мобілізацію її темпи зросли, також зросла кількість мобілізованих за рекрутингом.

«У нас є показники, які суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими чи на початку весни. Головне, щоб цей темп не був втрачений, і щоб справді відбувалося системне поповнення», – зазначив спікер.

За словами Лазуткіна, закон «підштовхнув людей до того, щоб зайняти активну позицію, взяти відповідальність за власну долю та почати шукати себе в українському війську».

Він також розповів, як обиратимуть, кого саме призиватимуть серед військовозобов'язаних, які оновили дані: «В першу чергу це буде залежати від тих військово-облікових спеціальностей, які мають військовозобов'язані, і запитів на певну кількість тих фахівців військовим керівництвом. Тобто ця вертикаль ТЦК, командування Сухопутних військ, Генштаб, буде працювати відповідно до своєї структури».

Нагадаємо, нардеп Роман Костенко прогнозує, що до кінця року можна буде мобілізувати ще 200 тисяч людей.

Загалом, за словами нардепа Дмитра Наталухи, у країні зараз налічується приблизно 10 млн військовозобов'язаних осіб, які потенційно можуть бути мобілізовані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: