Частина республіканців невдоволена тим, що Трамп обрав своїм віцепрезидентом Венса – ЗМІ

Читать на русском
Частина республіканців у Палаті представників США розкритикувала рішення Дональда Трампа зробити віцепрезидентом Джей Ді Венса.
Фото: Getty Images

Частина республіканців у Палаті представників США розкритикувала рішення Дональда Трампа зробити віцепрезидентом сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса.

Про це повідомляє The Hill.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

За даними журналістів, багато конгресменів, у тому числі ветерани-законодавці, помірковані та консерватори, вважають, що це рішення зашкодить партії на виборах у листопаді – 39-річний Венс має мало досвіду в політиці і нездатний розширити республіканську коаліцію за межами політичної бази Трампа.

«Він був найгіршим із усіх варіантів. Це було так погано, що я навіть не думав, що це можливо. Антиукраїнський, скоріше популістський. Він нічого не додає до списку Трампа. Він надихає тих же людей, які люблять Трампа», – сказав один із конгресменів-республіканців.

Інший політик сказав, що Венс – «єдина людина зі списку, яка може завдати серйозної шкоди». А третій республіканець припустив, що рішення Трампа щодо призначення Венса може коштувати першому президентського крісла.

У той же час представники трампістів відкидають критику у бік Джей Ді Венса і стверджують, що він здатний принести експрезиденту перемогу на виборах у листопаді.

«Президент Трамп у захваті від вибору, пов'язаного з сенатором Венсом, і вони - ідеальна команда, щоб повернутися до Білого дому», - заявив представник кампанії Стівен Чунг.

Нагадаємо, Венс відомий своїми критичними заявами на адресу України. За даними ЗМІ, високопоставлені представники Євросоюзу стурбовані тим, що Трамп обрав своїм віцепрезидентом саме Джей Ді Венса.

Варто також зазначити, що основний кандидат від демократів – віцепрезидентка США Камала Гарріс – випереджає Трампа на два відсоткові пункти у загальнонаціональному опитуванні після рішення Джо Байдена вийти з передвиборчих перегонів. При цьому Гарріс поки не обрала свого віцепрезидента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: