Говоритимуть з Глобальним Півднем: у Китаї готують новий раунд перемовин щодо війни в Україні

Читать на русском
Спеціальний представник Китаю у справах Євразії Лі Хуей найближчим часом відвідає три країни Глобального Півдня, щоб обговорити ситуацію в Україні.
Лі ХуейФото: Getty Images

Спеціальний представник Китаю у справах Євразії Лі Хуей найближчим часом відвідає три країни Глобального Півдня, щоб обговорити ситуацію в Україні.

Про це повідомила речниця МЗС Китаю Мао Нін.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

Турне, в рамках якого Лі Хуей вирушить до Бразилії, ПАР та Індонезії, розпочнеться 28 липня. Мао Нін зазначила, що це буде вже четвертий раунд консультацій для врегулювання «української кризи».

«Війна все ще триває, перспективи мирних переговорів, як і раніше, неясні, і існує ризик подальшої ескалації. Міжнародна спільнота, особливо країни Глобального Півдня, загалом занепокоєна цим і сприяє охолодженню ситуації. Будучи постійним членом Ради Безпеки ООН та відповідальною великою країною, Китай завжди був твердо відданий сприянню політичному рішенню кризи», – заявила вона.

У ході переговорів сторони мають намір «обмінятися думками» щодо процесу мирних переговорів, а також «обговорити шляхи пом'якшення ситуації».

Нагадаємо, у травні Китай та Бразилія закликали провести «мирну конференцію» щодо війни в Україні за участю росії. Пізніше глава МЗС Китаю Ван І заявив, що план Пекіна щодо врегулювання війни в Україні підтримали вже понад два десятки країн.

А кілька днів тому Китай із візитом відвідав голова міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він, серед іншого, заявив, що Україна готова до переговорів із росією, але вони мають бути «розумними та спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру».

Варто також зазначити, що президент Володимир Зеленський відкинув «мирні» ідеї Китаю і висловив думку, що за підтримки Пекіна війна росії проти України триватиме довше.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: