У Мінкульті спрогнозували терміни розгляду законопроєкту про позбавлення зрадників держнагород

Читать на русском
У Мінкультури сподіваються на досить швидкий розгляд законопроєкту щодо позбавлення держнагород тих, хто зрадив Україну.
president.gov.ua

У Мінкультури сподіваються, що депутати розглянуть законопроект щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду політики Кремля на найближчому засіданні ВР.

Про це повідомив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в ефірі телемарафону 26 липня.

Скільки звань «Герой України» присвоїв Зеленський за час повномасштабної війниНайбільше звань Герой України Зеленський присвоїв у березні 2022 року. Динаміка під час війни – на інфографіці.

«Я сподіваюся, що колеги-депутати з розумінням ставляться до необхідності ухвалення відповідних законодавчих змін. Я думаю, це буде один із перших законопроєктів, який розглядатиме Верховна рада після того, як збереться на пленарні засідання», – сказав він.

За його словами, у законопроєкті у переліку підстав, за які нагороджена особа може бути позбавлена ​​відповідної нагороди, будуть не лише кримінальні, тяжкі та особливо тяжкі правопорушення, а й у тому числі дії, спрямовані на дискредитацію позиції України, спрямовані проти політики миру, проти національної гідності та національної безпеки.

«Ці норми пропонуються до законопроєкту, їх треба включити до низки законів України. Головні з них – це Кримінальний кодекс, Кримінальний процесуальний кодекс, закон про державні нагороди, податкове законодавство», – розповів Карандєєв.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 16 липня ініціював законопроєкт про позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду росії або вчинення інших протиправних дій проти України.

У 2023 році Зеленський змінив процедуру присвоєння звання Герой України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: