У Міненерго розповіли, де рф знову обстріляла енергооб'єкти

Читать на русском
Росія атакувала об'єкти системи передачі електроенергії у двох областях, а на Донеччині обстріляла шахту.
фото Міненерго

Окупанти сьогодні вночі атакували об'єкти системи передачі електроенергії у Чернігівській та Дніпропетровській областях. На Донеччині обстріляли шахту, внаслідок чого під землею опинилися 86 шахтарів.

Про це повідомили у суботу в Міненерго.

Відключення світла: як посилили вимоги до роботи мобільних операторів та інтернет-провайдерівВ Україні посилили вимоги до мобільних операторів та інтернет-провайдерів. Як вони повинні працювати при відключеннях світла - на інфографіці.

Так, минулої доби ворог тричі обстрілював енергетичні об'єкти в Чернігівській області, внаслідок чого знеструмлювалися підстанції та повітряні лінії, а також приєднані до них побутові споживачі.

На Дніпропетровщині на території однієї з підстанцій через атаку БПЛА пошкоджено обладнання.

Відомо, що вчора Україна додатково залучала аварійну допомогу зі Словаччини та Польщі. Також українська енергосистема приймала надлишки електроенергії із польської енергосистеми.

На сьогодні заплановано, що графіки відключень застосовуватимуться лише у години пікового споживання – з 17:00 до 23:00. Обмеження діятимуть в обсязі однієї черги

Нагадаємо, в Укренерго заявили, що найскладніший період літа щодо відключень світла вже позаду. Споживання енергії знизилося після спаду спеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: