США передадуть Україні найближчими тижнями 3,9 млрд доларів допомоги

Читать на русском
Перші 3,9 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки, яка сягає 7,85 млрд дол., Україна отримає вже найближчими тижнями.
t.me/Denys_Smyhal

Перші 3,9 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки, яка сягає 7,85 млрд дол., Україна отримає вже найближчими тижнями.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Відомо, що Шмигаль 29 липня провів переговори зі спецпредставником США щодо економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Зокрема, сторони обговорили роботу мультидонорської координаційної платформи. Адже наразі для України важливо фінансувати бюджетні витрати, проєкти відновлення та підтримку енергетики.

«Україна вдячна за 7,85 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, яка має надійти від США цього року. Перші 3,9 млрд доларів очікуємо вже найближчими тижнями», – заявив Шмигаль.

Він зазначив, що зараз запроваджується системний підхід у фінансуванні проєктів економічного відновлення. Відтак протягом двох місяців планують затвердити список публічних інвестиційних проєктів на 2025 рік та передати його партнерам.

Нагадаємо, Україна цього року отримала до державного бюджету вже 16 млрд дол зовнішнього фінансування, до кінця року очікується ще 22 млрд дол.

3 липня Україна отримала 2,2 млрд доларів від МВФ, оскільки перед цим успішно пройшла четвертий перегляд програми. Глава Мінфіну повідомив, на що насамперед спрямують транш.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: