Скільки коштів зовнішнього фінансування Україна ще чекає до кінця року: відповідь Мінфіну

Читать на русском
Україна цього року отримала вже 16 млрд доларів зовнішнього фінансування до бюджету. До кінця року очікується ще більша сума.
Фото Слово і діло

Україна цього року отримала до державного бюджету вже 16 млрд дол зовнішнього фінансування, до кінця року очікується ще 22 млрд дол.

Про це повідомили у Мінфіні за підсумками засідання з координації зусиль щодо роботи з міжнародними партнерами в рамках Багатосторонньої координаційної платформи донорів у п'ятницю, 12 липня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Цього року до держбюджету вже надійшло 16 млрд доларів зовнішнього фінансування, до кінця року очікується ще 22 млрд доларів», – сказано в повідомленні.

Міністр фінансів Сергій Марченко під час засідання назвав актуальні завдання для української сторони у рамках платформи.

«За півтора року функціонування платформи вже маємо вагомі результати, зокрема у залученні необхідної бюджетної допомоги у 2023 році (42,5 млрд доларів) та запевнення у збереженні допомоги у 2024 році», – зазначив міністр фінансів.

Нагадаємо, 3 липня Україна отримала 2,2 млрд доларів від МВФ, оскільки перед цим успішно пройшла четвертий перегляд програми. Глава Мінфіну повідомив, на що насамперед спрямують транш МВФ.

У ЄС озвучили терміни отримання Україною першого траншу від заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: