Умєров розповів, на що витратять перший транш з прибутків від заморожених активів рф

Читать на русском
Перший транш з прибутків від заморожених російських активів буде отриманий Україною вже на початку серпня. Кошти витратять на оборонні потреби.
Фото: УП

Перший транш з прибутків від заморожених російських активів буде отриманий Україною вже на початку серпня. Кошти витратять на оборонні потреби.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у Facebook.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

Чиновник зазначив, що Україна вже домовилася з Євросоюзом про те, що перший транш буде витрачено на три напрямки.

Йдеться про закупівлю боєприпасів, засобів ППО, а також підтримку українських виробників.

«Важливо зазначити, що профінансовані ЄС товари повинні бути поставлені Україні до кінця 2024 року. Ці рішення є надзвичайно важливими для зміцнення нашої обороноздатності та підтримки українських виробників», – наголосив Умєров.

Нагадаємо, 21 травня Рада Європейського Союзу схвалила план з використання доходів від заморожених російських активів для підтримки України.

Спочатку планувалося, що Україна отримає перший транш військової допомоги із заморожених російських активів на початку липня. А сьогодні в ЄС заявили, що перший транш буде переданий «протягом кількох найближчих тижнів».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: