НАБУ розслідує ймовірні зловживання під час добудови Ташлицької ГАЕС

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели низку слідчих дій у справі про ймовірні зловживання під час закупівель.
фото: uk.wikipedia.org

НАБУ і САП розслідують кримінальне провадження за фактом імовірних зловживань під час проведення робіт з добудови та реконструкції Ташлицької гідроакумулюючої електростанції у Миколаївській області.

Про це йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» зловживали в інтересах ПрАТ «Юженергобуд», щоб компанія отримала неправомірну вигоду під час добудови та реконструкції Ташлицької ГАЕС. Як стверджують в НАБУ і САП, між службовцями «Енергоатому» та фірмою «Юженергобуд» укладалися додаткові угоди, на підставі яких штучно завищувалась вартість робіт.

Зокрема, службовці «Енергоатому» доручили проведення маркетингового дослідження цін на обладнання, що підлягає придбанню, генеральному підряднику ПрАТ «Юженергобуд». Для цього службовці ПрАТ «Юженергобуд» залучено декілька посередників нідерландську компанію MAZAL INTERNATIONAL B.V. та чеську фірму KD ELEKTROTECHNIKA a.s., яку, за даними слідства, пов'язані з фактичним керівником ПрАТ «Юженергобуд».

У межах цієї справи детективи НАБУ провели обшук у приміщенні відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» «Енергоатому» і вилучили там жорсткий диск, на який накладено арешт. Також слідчі дії відбувалися в приміщенні компанії «Юженергобуд», зокрема, в кабінеті голови наглядової ради компанії Івана Ясеницького та ще одного службовця. У них теж вилучили жорсткі диски та записники.

Крім того, НАБУ обшукало житло колишньої заступниці директора ПрАТ «Юженергобуд» із загальних питань і вилучили в неї два мобільні телефони. Також слідчі дії відбувалися в колишнього гендиректора «Юженергобуда» Дмитра Литвиненка, в якого теж забрали телефон. Два мобільні телефони і планшет також вилучили в ще одного працівника «Юженергобуда».

Детективи провели обшуки вдома у директорки з проектів та інвестиційних програм «Енергоатому» Тетянаи Амосової та заступник генерального директора ВП «Атомпроектінжиніринг» Юрія Черепанова. У них вилучили мобільні телефони і ноутбук.

Нагадаємо, НАБУ обшукало директора департаменту контролю Державної митної служби. Також детективи НАБУ проводили слідчі дії у директора департаменту боротьби з контрабандою Держмитниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: