Мобілізація без ТЦК: Генштаб пропонує спростити механізм призову на військову службу

Читать на русском
Генштаб ЗСУ пропонує спростити механізм залучення громадян на службу по мобілізації та в деяких випадках прибрати з процесу ТЦК.
Фото: Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ пропонує спростити механізм залучення громадян на військову службу по мобілізації та у певних випадках вивести з цього процесу ТЦК та СП.

Відповідна інформація з'явилася у Telegram-каналі Генштабу.

Україна після посилення мобілізації призиває до 30 тисяч людей на місяць – NYTПісля набрання чинності закону про мобілізацію у травні Україна призиває до лав ЗСУ до 30 тисяч осіб на місяць.

Там вважають, що нові правила дадуть командирам військових частин можливість здійснювати призов військовозобов'язаних, які прийшли до армії добровільно, без участі ТЦК.

Військовозобов'язані у таких випадках зможуть обирати вакантні посади у військових частинах, у тому числі за родинною цивільною спеціальністю чи навичками.

Це має нівелювати ризики для громадян бути призваними через ТЦК та СП до інших військових частин не за власним вибором.

Нагадаємо, нардеп Роман Костенко прогнозує, що до кінця року можна буде мобілізувати ще 200 тисяч людей. Загалом, за словами нардепа Дмитра Наталухи, у країні зараз налічується приблизно 10 млн військовозобов'язаних осіб, які потенційно можуть бути мобілізовані.

Раніше в Міноборони відповіли, чи є необхідність подальшого зниження мобілізаційного віку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: