У Генштабі відповіли, яку частку обмежено придатних зараз визнають непридатними до служби

Читать на русском
Менше 10% громадян з тих, хто раніше був визнаний обмежено придатним для військової служби, отримують статус непридатного після переобстеження.
Фото: armyinform.com.ua

Менш 10% громадян із тих, хто раніше був визнаний обмежено придатним для військової служби, після переобстеження отримують статус «непридатний».

Про це повідомив начальник Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Роман Горбач, його цитує Укрінформ.

Скасування статусу «обмежено придатний»: кому і коли потрібно повторно пройти ВЛКОбмежено придатні до військової служби чоловіки мають пройти повторну ВЛК. Більше – на інфографіці.

Інша частина військовозобов'язаних приблизно порівну ділиться на абсолютно придатних і придатних у певних військових частинах.

«Після того, як із законодавства прибрали такий термін, як обмежено придатний, всі військовослужбовці протягом 9 місяців за відповідним планом, графіком, який складений командуванням Медичних сил, проходять переобстеження. І всі обмежено придатні будуть або придатні до проходження військової служби, або придатні для проходження військової служби у визначених місцях», – сказав Горбач.

Він уточнив, що йдеться про тилові підрозділи, підрозділи логістики або ТЦК.

Нагадаємо, згідно з новим законодавством, всі військовозобов'язані повинні були оновити свої облікові дані протягом 60 днів, щоб уникнути штрафів. За даними Міноборони, за цей час дані оновили майже 4,7 млн людей.

При цьому вчора в Раді розповіли, що процес проігнорували щонайменше 6 мільйонів військовозобов'язаних чоловіків. Тепер їм усім загрожують штрафи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: