Радбез ООН проводить екстрене засідання через ситуацію на Близькому Сході

Читать на русском
В ООН висловили занепокоєння щодо можливого спалаху регіональної війни після вбивств політичного керівника ХАМАС Ісмаїла Ханії та головного командира Хезболли.
Фото: Reuters

Рада безпеки ООН проводить екстрене засідання через напружену ситуацію на Близькому Сході після вбивства лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Хто з лідерів та командирів ХАМАС був ліквідований після нападу на ІзраїльІзраїль після нападу бойовиків ХАМАС у жовтні систематично знищує лідерів угруповання. Більше – на інфографіці.

Рада Безпеки ООН проводить надзвичайне засідання після вбивств політичного керівника ХАМАС Ісмаїла Ханії в Ірані та головного командира Хезболли в Лівані. В ООН висловили занепокоєння щодо можливого спалаху регіональної війни.

«Різноманітні атаки за останні кілька днів свідчать про серйозну та небезпечну ескалацію. Закликаємо до дипломатичних зусиль, щоб змінити траєкторію та знайти шлях до регіонального миру та стабільності», — заявила заступниця генерального секретаря ООН Розмарі ДіКарло на початку засідання ради.

Обговорення цього питання запросив Іран, надіславши запит генсеку ООН та постійному представництву росії, яка у липні головує в Раді безпеки ООН. Запит Тегерану підтримали члени Радбезу - росія, Алжир та Китай.

Нагадаємо, голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію було вбито сьогодні, 31 липня, вранці в Тегерані.

Пізніше верховний лідер аятола Алі Хаменеї заявляв, що Іран «вважає своїм обов'язком» помститися за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Вбивство Ханії засудили президент та прем'єр-міністр Палестини. У Китаї також сказали, що «рішуче виступають проти вбивства» Ханії та засуджують його.

А пізніше верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї віддав наказ Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: