Сили оборони потопили у Криму підводний човен ворога «Ростов-на-Дону»

Читать на русском
Сили оборони уразили в порту Севастополя підводний човен чорноморського флоту росії Ростов-на-Дону. Також влучили в комплекс С-400 та ЗРК Тріумф.
wikipedia

Сили оборони уразили в порту Севастополя підводний човен чорноморського флоту росії «Ростов-на-Дону». Також влучили в комплекс С-400 та ЗРК «Тріумф».

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Як часто Україна завдає ударів по російських військових об'єктах в окупованому КримуЗ якою регулярністю відбуваються атаки на військові об'єкти росіян в окупованому Криму – на інфографіці.

У п’ятницю, 2 серпня, Сили оборони завдали ударів по підводному човну «Ростов-на-Дону» та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму.

«За підтвердженою інформацією вчора підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК «Тріумф». Також в порту Севастополя успішно уражено підводний човен чорноморського флоту рф «Ростов-на-Дону». В результаті влучання човен затонув на місці», – йдеться у дописі.

Відзначимо, що підводний човен Б-237 «Ростов-на-Дону» здатний застосовувати ракети «Калібр». Він був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року.

13 вересня 2023 року українські військові уже влучали по човну, тоді судно зазнало суттєвих ушкоджень. Його вартість оцінюють у 300 мільйонів доларів.

Нагадаємо, вночі 2 серпня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи у кількох районах. Гучно було у Севастополі та Балаклаві, Саках, Євпаторії та Сімферополі.

Згодом ЗМІ писали, що під час атаки було вражено позицію російського ЗРК С-400 «Тріумф».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: