Україна здобула перше золото на Олімпіаді-2024

Читать на русском
У суботу, 3 серпня, українські шаблістки переграли збірну Республіки Корея у фіналі командного турніру Олімпійських ігор 2024 року.
x.com/FIE_fencing

У суботу, 3 серпня, українські шаблістки переграли збірну Республіки Корея у фіналі командного турніру Олімпійських ігор 2024 року.

Про це повідомляє офіційний сайт Олімпіади-2024.

Літні Олімпійські ігри: як змінювався розмір призових для українських спортсменів (оновлено)Українські призери Олімпіади-2024 отримають 125 тисяч доларів за золото, 80 тисяч – за срібло та 55 тисяч – за бронзу. Яка раніше була винагорода на літніх Іграх – на інфографіці.

Відомо, що у складі збірної змагалися Ольга Харлан, Юлія Бакастова та Аліна Комащук. На шляху до фіналу вони здолали спортсменів Італії (45:37) та Японії (45:32). У фіналі з фехтування на шаблях українки змагались проти Республіки Кореї.

Ольга Харлан переграла суперницю у фінальному поєдинку та принесла Україні золото. Сумарний рахунок – 45:42.

Нагадаємо, першу медаль для України – бронзову – 29 липня виборола фехтувальниця Ольга Харлан в індивідуальних змаганнях шпажисток. Вона подолала в поєдинку за 3-тє місце кореянку Чої Сібін.

Згодом український стрілець Сергій Куліш став срібним призером Олімпійських ігор-2024 у стрільбі з гвинтівки із трьох позицій на дистанції 50 метрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: