Олімпіада-2024: фехтувальниця Харлан здобула першу медаль для України

Читать на русском
Українська фехтувальниця Ольга Харлан провела завершальний поєдинок в особистому турнірі шаблісток на Олімпійських іграх 2024, здобувши бронзову медаль.
t.me/nocukraine

Українська фехтувальниця Ольга Харлан завоювала бронзову медаль в індивідуальних змаганнях шпажисток, здолавши у поєдинку за третє місце кореянку Чої Сібін. Для України це перша медаль на цьогорічних Олімпійських іграх.

Про це повідомляється на офіційному сайті змагань.

Олімпіада-2024 у Парижі: що відомо про літні змаганняЛітні Олімпійські ігри розпочнуться 26 липня у Парижі. На інфографіці – головні факти про змагання та участь у них України, росії та Білорусі.

У бронзовому фіналі зіркова шаблістка, програючи по ходу зустрічі 5:11, здобула фантастичку вольову перемогу в один укол над Чої Сібін із Південної Кореї (15:14), вигравши для України першу медаль у Парижі-2024.

При цьому, для українки персонально ця медаль є п'ятою на п'ятій в кар'єрі Олімпіаді. Харлан стала олімпійською чемпіонкою у командній шаблі (2008), брала срібну медаль в тій же дисципліні (2012), а також виграла бронзу в індивідуальній шаблі (2012, 2016).

На шляху до нагороди українська фехтувальниця вона здолала японку Фукушіму, азербайджанку Башту та угорку Мартон. У півфіналі Харлан поступилася господарці змагань Бальцер (7:15).

У Парижі 32-річна українка матиме шанс виграти ще одну командну нагороду. Турнір жіночих збірних у шаблі розпочнеться 3 серпня о 14:00 за Києвом, у чвертьфіналі українкам протистоятимуть італійки.

Нагадаємо, у п'тяницю, 26 липня, відбулося офіційне відкриття Олімпіади-2024 у Парижі.

У перший день Олімпійських ігор у Парижі представники національної збірної України змагалися в 11 видах спорту.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як змінювалася кількість спортсменів та інших членів офіційних делегацій України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: