Сьогодні стартує Олімпіада-2024: Зеленський висловив підтримку спортсменам

Читать на русском
Церемонія відкриття Олімпіади-2024 у Парижі розпочнеться у п'ятницю ввечері та триватиме до півночі.
president.gov.ua

Україна пишається своїми спортсменами, які попри війну змогли підготуватися до олімпійських змагань. І вже сьогодні разом з іншими спортсменами українці візьмуть участь у церемонії відкриття Ігор.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

Літні Олімпійські ігри: як змінювався розмір призових для українських спортсменів (оновлено)Українські призери Олімпіади-2024 отримають 125 тисяч доларів за золото, 80 тисяч – за срібло та 55 тисяч – за бронзу. Яка раніше була винагорода на літніх Іграх – на інфографіці.

«Ми пишаємося нашою командою – хлопцями й дівчатами, які, попри цю агресивну війну, змогли підготуватися до Олімпіади та показати дух усіх українців. У них наша воля до перемоги та український характер», – написав він.

Президент наголосив, що на Олімпіаді «наші люди, наш прапор і наш гімн поряд з усіма, хто поважає життя, людські цінності, принципи олімпізму та чесні правила».

Церемонія відкриття Олімпійських ігор у Парижі розпочнеться сьогодні о 20:30 та триватиме до півночі.

Відкриття відбудеться на річці Сена, де за течією на відстані 6 км пройде парад спортсменів на човнах. Зокрема, кожна національна делегація матиме свій човен, на якому будуть розміщені телекамери, які транслюватимуть дійство з води.

Вони пропливатимуть повз найвідоміші пам'ятки Парижа. Центром Парижа рухатимуться 10 тис. 500 олімпійських атлетів до площі Трокадеро, де дійство триватиме.

Ми писали, де можна безкоштовно переглянути трансляцію Олімпіади.

Прапор України на відкритті Ігор нестимуть тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри тримватимуть з 26 липня по 11 серпня в Парижі. Українські спортсмени здобули 124 ліцензії на участь в Олімпіаді. Також буде 31 нейтральний спортсмен (з росії та Білорусі).

«Слово і діло» пропонує подивитися, які призові передбачені для українських спортсменів і як змінювався їхній розмір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: