Стало відомо, скільки нейтральних спортсменів виступатимуть на Олімпіаді-2024

Читать на русском
На Олімпійських Іграх в Парижі змагатимуться 15 атлетів з російським паспортом та 16 – з білоруським.
Фото Cécile de Sortiraparis

Міжнародний олімпійський комітет визначився зі списком нейтральних спортсменів з паспортами рф та Білорусі, які зможуть виступити на Іграх-2024 у Парижі.

Про це повідомляється на офіційному сайті МОК.

Олімпіада-2024 у Парижі: що відомо про літні змаганняЛітні Олімпійські ігри розпочнуться 26 липня у Парижі. На інфографіці – головні факти про змагання та участь у них України, росії та Білорусі.

Так, 31 нейтральний спортсмен виступатиме на Олімпіаді-2024 – це остаточний перелік. В Іграх візьмуть участь 15 атлетів із російським паспортом та 16 – з білоруським.

Росіяни протягом відбіркового циклу отримували ліцензії у восьми видах спорту, білоруси – у 11.

Щоб отримати запрошення на Ігри-2024, вони повинні були пройти перевірку МОК на дотримання критеріїв нейтральності, оскільки виступатимуть у Парижі під прапором «нейтральних атлетів» виключно в особистих турнірах.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри у Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. Українські спортсмени здобули 124 ліцензії на участь в Олімпіаді.

МОК ще у грудні ухвалив рішення допустити російських та білоруських атлетів до Олімпійських ігор-2024. Вони виступатимуть на змаганнях у нейтральному статусі, але не братимуть участі у церемонії відкриття Ігор.

У звіті правозахисної організації Global Rights Compliance повідомлялося, що більше половини росіян та білорусів, допущених до Олімпіади, підтримують війну.

На початку липня було відомо, що МОК допустив до змагань 33 «нейтральних» російських спортсменів.

При цьому для українських атлетів затвердили рекомендації, як поводитись на Олімпіаді з росіянами та білорусами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: