У НОК розповіли, хто буде сусідами українських спортсменів у Парижі під час Олімпіади

Читать на русском
Сусідами українських спортсменів у Парижі не будуть білоруси та росіяни, яких все ж таки допустили до змагань.
noc-ukr.org

Перші команди українських спортсменів національної збірної почнуть прибувати до Парижа 19 липня, в Олімпійському селищі їхніми сусідами будуть збірні команди Канади, Німеччини та Ірландії.

Про це повідомив Національний олімпійський комітет (НОК).

Олімпіада-2024 у Парижі: що відомо про літні змаганняЛітні Олімпійські ігри розпочнуться 26 липня у Парижі. На інфографіці – головні факти про змагання та участь у них України, росії та Білорусі.

«Новозбудоване Олімпійське селище знаходиться в районі Сен-Дені на півночі Парижа, недалеко від відомо стадіону Stad-de-France. Під час Олімпійських ігор на ньому відбуватимуться змагання з легкої атлетики, регбі, фінал футбольного турніру та церемонія закриття», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що корпус, де проживатиме українська збірна, знаходиться поруч з усіма головними інфраструктурними обʼєктами селища, зокрема оргкомітетом, транспортним моллом, звідки команда відправлятиметься на тренування та змагання, їдальнею, фітнес-центром. Поруч з українцями будуть жити збірні команди Канади, Німеччини та Ірландії.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри у Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. Українські спортсмени здобули 124 ліцензії на участь в Олімпіаді.

Міжнародний олімпійський комітет у грудні ухвалив рішення допустити російських та білоруських атлетів до Олімпійських ігор-2024. Вони виступатимуть на змаганнях у нейтральному статусі. Водночас, їм заборонили брати участь у церемонії відкриття Ігор.

У звіті правозахисної організації Global Rights Compliance сказано, що більше половини росіян та білорусів, допущених до Олімпіади, підтримують війну.

Укрпошта готується випустити поштові марки на честь української команди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: