Олімпіада-2024: всупереч розтиражованій ЗМІ заяві Гутцайта призові не зросли

Читать на русском
Розмір призових для українських спортсменів за медалі на Олімпіаді-2024 не зріс, попри заяву президента НОК Гутцайта.
hromadske.radio

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт озвучив недостовірні дані щодо розміру призових для українських спортсменів за медалі на Олімпіаді-2024 у Парижі.

Про це повідомляє «Слово і діло».

Літні Олімпійські ігри: як змінювався розмір призових для українських спортсменів (оновлено)Українські призери Олімпіади-2024 отримають 125 тисяч доларів за золото, 80 тисяч – за срібло та 55 тисяч – за бронзу. Яка раніше була винагорода на літніх Іграх – на інфографіці.

У квітні Гутцайт заявив, що за золоту медаль передбачено винагороду у розмірі 125 тисяч доларів, за срібну – 100 тисяч, за бронзову – 80 тисяч.

Насправді розмір призових за срібло та бронзу для українських спортсменів не збільшували. Вони залишаються на рівні Олімпіади-2020 у Токіо – 80 тисяч та 55 тисяч доларів відповідно.

Це випливає з постанови уряду «Про встановлення винагород спортсменам України – чемпіонам, призерам Олімпійських ігор та їх тренерам» ще від 2010 року, яка залишається чинною.

Там йдеться: «Установити спортсменам України – чемпіонам, призерам Олімпійських ігор та їх тренерам починаючи з ХХХ літніх Олімпійських ігор винагороди у таких розмірах: I місце – 125 тис. доларів США, II місце – 80 тис., III місце – 55 тис. доларів США».

Таким чином, розмір призових для олімпійських чемпіонів України не змінюється з 2012 року. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Нагадаємо, поки що в активі України лише одна медаль на Олімпійських іграх у Парижі – бронзова. Її виборола фехтувальниця Ольга Харлан в індивідуальних змаганнях шпажисток, здолавши в поєдинку за 3-е місце кореянку Чої Сібін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: