В Армії оборони Ізраїлю заявили про ліквідацію «міністра економіки» ХАМАС

Читать на русском
Міністр економіки угруповання ХАМАС Абед аль Зері був ліквідований в результаті авіаудару по Сектору Гази.
Фото: x.com/PalpostN

«Міністр економіки» угруповання ХАМАС Абед аль Зері був ліквідований внаслідок авіаудару по Сектору Гази.

Про це повідомляє The Times of Israel із посиланням на заяву ЦАХАЛ.

Хто з лідерів та командирів ХАМАС був ліквідований після нападу на ІзраїльІзраїль після нападу бойовиків ХАМАС у жовтні систематично знищує лідерів угруповання. Більше – на інфографіці.

За даними ізраїльських військових, аль Зері курирував «збільшення можливостей ХАМАС у галузі озброєнь, зокрема шляхом обміну інформацією з іншими терористичними організаціями по всьому Близькому Сходу».

Крім того, він «грав значну роль» у керівництві зусиллями ХАМАС із захоплення контролю над гуманітарною допомогою, що надходить до Сектору Гази.

Палестинські ЗМІ повідомили, що ліквідація аль Зері сталася в центральній частині Гази, внаслідок нападу також було вбито і його матір.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він та один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. При цьому Ізраїль розглядає можливість завдати Ірану превентивного удару, якщо будуть докази неминучості атаки з боку Тегерана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: