В Ірані арештували десятки людей після вбивства ватажка ХАМАС – NYT

Читать на русском
Іран заарештував понад два десятки людей, в тому числі високопоставлених офіцерів розвідки, військових через вбивство одного з лідерів ХАМАСу Ісмаїла Ганії.
Ілюстративне фотоГлавком

Іран заарештував понад два десятки людей, в тому числі високопоставлених офіцерів розвідки, військових і штабних працівників у військовому пансіонаті в Тегерані через провальну роботу, що призвела до вбивства одного з лідерів ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

Про це повідомляє New York Times, з посиланням на джерела, ознайомлених із ходом розслідування.

США перекинуть на Близький Схід додаткові бойові літаки у відповідь на погрози від Ірану – ЗМІСполучені Штати готуються направити додаткові бойові літаки на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану атакувати Ізраїль.

Як зазначається, арешти високопоставлених осіб відбулися після вбивства в результаті вибуху в середу Ганії, який очолював політичний офіс ХАМАС в Катарі і перебував у Тегерані на інавгурації нового президента Ірану і зупинився в гостьовому будинку на півночі Тегерану.

«Палкість реакції на вбивство пана Ганії підкреслює, наскільки руйнівним провалом у сфері безпеки для іранського керівництва стало те, що вбивство сталося в резиденції в столиці країни, яка ретельно охороняється, за кілька годин після церемонії приведення до присяги нового президента країни», - йдеться у матеріалі.

Видання наголошує, що Іран не може захистити ні свою країну, ні своїх ключових союзників, може стати фатальним для іранського режиму, тому що це, по суті, «сигналізує його ворогам, що якщо вони не можуть повалити Ісламську Республіку, то вони можуть її обезголовити».

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ганія. Він та один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти.

У четвер президент США Джо Байден підтвердив готовність підтримати оборону Ізраїлю від терористичних ісламських нападів на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: