В Іраку обстріляли ракетами авіабазу з військовими США, є поранені – Reuters

Читать на русском
Внаслідок атаки поранення отримали щонайменше п'ятеро американських військових, один з яких зазнав серйозних травм.
Ілюстративне фото / AAP

У понеділок, 5 серпня, зазнала ракетного удару авіабаза Айн аль-Асад на заході Іраку, де розміщені військові сили Сполучених Штатів та інших країн.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Атака Ірану на Ізраїль: які країни офіційно підтримали Тель-Авів, а які – зберігають нейтралітетЯк світ відреагував на напад Ірану на Ізраїль – інфографіці. Які країни підтримали Ізраїль, які – Іран, а які – офіційно зберігають нейтралітет.

Згідно з інформацією ЗМІ, з посиланням на джерела в іракських силах безпеки, внаслідок атаки поранення отримали щонайменше п'ятеро американських військових, один з яких зазнав серйозних травм. Зазначається, що відомості про кількість постраждалих можуть змінюватися.

«Персонал бази проводить оцінку збитків після атаки», – заявив агенції один з американських чиновників.

Як повідомляється, наразі невідомо, чи пов'язана ця атака з нещодавніми погрозами Ірану у відповідь на вбивства високопоставлених членів угруповань ХАМАС.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він та один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. При цьому Ізраїль розглядає можливість завдати Ірану превентивного удару, якщо будуть докази неминучості атаки з боку Тегерана.

Раніше ЗМІ писали, що Іран планує атакувати Ізраїль 12-13 серпня. При цьому державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив своїх колег з країн G7, що атака Ірану та «Хезболли» на Ізраїль може розпочатися вже в понеділок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: