Зеленський анонсував запуск нового застосунку «Армія+»

Читать на русском
Найближчим часом в Україні запрацює новий застосунок для військових Армія+. Заявляють, що вiн спростить повсякденні задачі для більшості командирів Сил оборони України.
Фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський анонсував створення та запуск нового застосунку для військових «Армія+».

Про це Зеленський розповів під час вечірнього звернення сьогодні, 7 серпня.

Україна після посилення мобілізації призиває до 30 тисяч людей на місяць – NYTПісля набрання чинності закону про мобілізацію у травні Україна призиває до лав ЗСУ до 30 тисяч осіб на місяць.

«Було й кілька важливих нарад із нашими урядовцями сьогодні. Передусім ми готуємо запуск «Армії+» – нового нашого цифрового досягнення, яке однозначно спростить повсякденні задачі для більшості командирів Сил оборони України. Згодом – для кожного воїна. Вже скоро все ми це представимо», – зазначив президент.

Крім того, Зеленський обговорив із головнокомандуючим ЗСУ Олександром Сирським подальші кроки щодо відбиття російських атак.

«Деталі - згодом. Провів також нараду і з міністром оборони Рустемом Умєровим з приводу нашої ракетної програми - практичної реалізації. Це те, в чому ми стаємо сильнішими», - підсумував президент.

Звернення Президента 07.08.2024Офіс Президента України

Нагадаємо, нещодавно Генеральний штаб ЗСУ пропонував спростити механізм залучення громадян на військову службу по мобілізації та у певних випадках вивести з цього процесу ТЦК та СП. Там вважають, що нові правила дадуть командирам військових частин можливість здійснювати призов військовозобов'язаних без участі ТЦК.

Також у Міноборони відповіли, чи є необхідність подальшого зниження мобілізаційного віку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: