ЗМІ показали супутникові знімки ураженого пункту пропуску «Суджа» в Курській області рф

Читать на русском
Російський автомобільний пункт пропуску Суджа отримав значні руйнування внаслідок боїв у прикордонній зоні Курської області.
Фото: росЗМІ

Російський автомобільний пункт пропуску «Суджа» отримав значні руйнування внаслідок боїв у прикордонній зоні Курської області.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Журналісти опублікували супутниковий знімок, зроблений вранці 6 серпня, який демонструє ступінь руйнувань.

Крім того, ЗМІ показали фотографію пункту пропуску, зроблену українським дроном. На ній видно серйозні пошкодження будівель, а також кілька стовпів диму.

«Поки неясно, чи йдеться про наслідки українського обстрілу і ударів дронами, або, навпаки, МАПП був пошкоджений внаслідок дій російської армії у відповідь», – зазначено в повідомленні.

Зазначається також, що поряд із пунктом пропуску розташована газовимірювальна станція «Суджа», яка є єдиним входом російського газу для транзиту через Україну. Деякі російські канали пишуть, що ЗСУ вже встановили контроль над цим об'єктом.

Нагадаємо, вранці 6 серпня місцева влада Курської області заявила про нібито спробу ЗСУ прорватися на територію регіону. Вдень російське Міноборони підтвердило, що в області точаться бої: стверджувалося, що кордон нібито намагалися прорвати «близько 300 бійців ЗСУ».

Сьогодні в Міноборони заявили, що «не допустили просування ЗСУ вглиб території росії на кордоні Курської області». Водночас російські військкори повідомляють про захоплення кількох населених пунктів.

Президент росії володимир путін прокоментував бої в Курській області аж через добу, назвавши їх «масштабною провокацією київського режиму».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: