ЗМІ дізналися, чому Гарріс обрала Волца своїм кандидатом у віцепрезиденти

Читать на русском
Камала Гарріс обрала в якості свого віцепрезидента Тіма Волца через його біографію та діяльність на посаді губернатора Міннесоти.
Фото: Getty Images

Кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс обрала в якості свого віцепрезидента Тіма Волца через його біографію та діяльність на посаді губернатора Міннесоти.

Про це повідомляє Politico із посиланням на людей, знайомих із ситуацією.

Новий кандидат у президенти США від демократів: що потрібно знати про Камалу ГаррісНа інфографіці – що відомо про Камалу Гарріс, яка балотується у президенти США від Демократичної партії замість Джо Байдена.

За даними журналістів, Гарріс і Волц зустрілися в неділю і, незважаючи на те, що до цього політики майже не спілкувалися, їм вдалося швидко порозумітися.

Гарріс була захоплена біографією губернатора. Вона вважала, що колишній вчитель середньої школи, футбольний тренер і ветеран, який у 2006 році став конгресменом в окрузі з республіканським ухилом у 2006 році, допоможе їй отримати хороший результат у трьох штатах, що вагаються, – Мічигані, Вісконсіні та Пенсільванії.

Крім того, чинна віцепрезидентка високо оцінила політичні погляди Волца. Зокрема, йдеться про підтримку ідеї забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров'я, оплачуваної відпустки, податкових пільг на дітей та безпеки у питанні використання зброї.

Головним конкурентом Волца був губернатор Пенсільванії Джош Шапіро. Він до останнього вважався фаворитом у гонці за пост, проте його стиль був сприйнятий, принаймні деякими в оточенні Гарріс, як показушний. Один високопоставлений демократ, пов'язаний із командою Гарріс, назвав дії Шапіро «контрпродуктивними».

У команді Шапіро також було відчуття, що на відміну від Волца його співбесіда з Гарріс пройшла не так добре, як могло б бути. За словами людини, пов'язаної з її радниками, з цього вийшло «не дуже добре відчуття».

Нагадаємо, вчора Гарріс офіційно підтвердила, що її віцепрезидентом у разі обрання стане губернатор Міннесоти Тім Волц. Відомо, що він підтримує допомогу Україні.

ЗМІ також повідомляли, що Гарріс та кандидат від республіканців Дональд Трамп зрівняли шанси перемогти на президентських виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: